3 museumtips - Uitagenda Business Art Service mei

Een leuke én gezonde tijdsbesteding? Het museum. Door een museum lopen zorgt namelijk voor een visuele stimulans in de hersenen terwíjl je beweegt. Positief dus voor zowel je mentale als fysieke gesteldheid! En met zoveel musea en wisselende tentoonstellingen is er voor elk wat wils. Business Art Service tipt drie actuele tentoonstellingen.

M – Museum Leuven

Open M

Net geopend – 24 mei 2019 tot 22 september 2019

Museumtip in België: M - Museum Leuven. In M – Museum Leuven kun je terecht voor de meest uiteenlopende soorten kunst: van oude meesters tot hedendaagse kunst en van schilderkunst tot performance. Vanaf 24 mei is de expositie Open M te bezoeken; een expositie waarin een podium wordt geboden aan 21 kunstenaars uit de regio Vlaams-Brabant. Het werk van de 21 kunstenaars omvat allerlei verschillende kunstdisciplines, waaronder grafiek, schilderkunst en videowerk. Extra leuk is dat je als bezoeker ook nog kan stemmen op jouw favoriete kunstenaar, die daarmee een residentie en eigen toonmoment van het museum wint.

 Meer informatie

De Nieuwe Kerk – Amsterdam

World Press Photo 2019

13 april 2019 tot 7 juli 2019

 De tentoonstelling van de internationale persfotowedstrijd World Press Photo gaat elk jaar in première in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hierna reist de tentoonstelling verder de wereld over. In diverse categorieën zoals Contemporary Issues, Environment, Portraits, Sports en Nature, worden prijzen uitgereikt voor beste persfoto van het jaar. De winnende foto dit jaar – Crying Girl on the Border van fotograaf John Moore, is samen met 150 andere indrukwekkende foto’s en beeldverhalen te zien in de tentoonstelling in de Nieuwe Kerk.

Meer informatie

Van Abbemuseum Eindhoven

Multisensory Museum

Doorlopend – 28 februari 2019 tot 3 januari 2021

Kunst is niet alleen om naar te kijken en iedereen moet de mogelijkheid hebben om kunst te kunnen ervaren. Dit idee is het uitgangspunt voor het langdurige programma Multisensory Museum. Het van Abbemuseum onderzoekt met een multi-zintuiglijke museumruimte de mogelijkheden om een museum te ontwikkelen waarin al je zintuigen, niet alleen je zicht, worden aangesproken. Belangrijke insteek van het Multisensory Museum is om het museum beschikbaar te maken voor mensen met een visuele, auditieve of mobiele beperking. Het onderzoeken van de invloed van omgevingsfactoren op je zintuigen zien we vandaag de dag vaker terug. Voor de ervaring van kunst bieden dit soort onderzoeken veel nieuwe mogelijkheden.

Meer informatie

Puck Barendrecht