7 kunstwerken die de natuur naar binnen halen

De naderende zomerse dagen maken het extra moeilijk de hele week binnen op kantoor te blijven. We willen graag van de zon genieten en de natuur in. Niet vreemd, want natuurlijke elementen hebben een positief effect op onze gesteldheid. Als gulden middenweg geven wij je graag de tip: haal natuur naar de werkvloer. Dit kan met planten, maar ook afbeeldingen van natuur hebben een positief effect.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat groen op kantoor werkt: werknemers functioneren er beter door, én hebben een positievere gemoedstoestand. Het kan al zo simpel zijn als een plantje op het bureau te plaatsen. Maar niet alleen planten bieden uitkomst; ook kunstwerken met natuurlijke elementen kunnen een soortgelijk effect op je gesteldheid hebben.

Dan is er nog de keuze: welk soort natuur? Ga je in je vrije tijd liever naar het strand, de bergen of het bos? En wil je dan een landschap boven je bureau of een stilleven? Mogelijkheden in overvloed. We geven je hieronder graag wat inspiratie. Hieronder een aantal werken uit de eigen collectie van Business Art Service waarmee je de natuur naar binnen haalt.

Wil je meer weten over één specifiek kunstwerk of soortgelijke kunstwerken zien? Vraag het ons gerust!

Gertjan Scholte-albers, Foggy Forest

Kees Vlietman, Noordzee 2

Hans Heijman, Joris in Rivierenlandschap

Erik van Hoorn, Dead end I

Frans van Veen, Ultramarijnavond

Ronald Boonacker, Lago di Garda, Italy II

Yvonne Zomerdijk, Juicy Apple

Puck Barendrecht