Business Art Service in bijlage Financieel Dagblad

In de bijlage van het Financieel Dagblad verscheen afgelopen dinsdag een interview met 2 Art Consultants van Business Art Service: Elleke Jansen en Marleen van Leeuwen. Lees hieronder het volledige interview.

Welke ontwikkelingen zien jullie op de Nederlandse werkplek?
“Wat betreft de inrichting zien we minder individuele werkplekken en steeds meer kantoortuinen. Ook zien we dat werkgevers de lat steeds hoger leggen, men wil een ‘great place to work’ creëren. Kunst speelt hierin een belangrijke en ook functionele rol.” 

Welke rol kan kunst spelen op de werkplek?
“Kunst motiveert en inspireert. Daar zit echt de bewezen meerwaarde. Wanneer je naar kunst kijkt komt er dopamine vrij in je hersenen. Dit geeft een goed gevoel. Ook is aangetoond dat kunst zorgt voor een hogere productiviteit en vermindering van het ziekteverzuim. Zelfs samenwerking wordt gestimuleerd: iedereen vindt wel wat van kunst en gaat hierover ook in discussie. En je kan de loyaliteit van je werknemers verhogen door ze een inspirerende werkplek te bieden en hen mee te laten denken over de inrichting van het pand en de keuze van kunstwerken.”

 Waar moet je op letten als je de werkplek inricht met kunst?
“Je moet je afvragen wat de kunst voor je bedrijf moet doen. Welke sfeer wil je neerzetten? Daarnaast moeten de kleuren en materialen ook passen bij die van het gebouw en moet het kunstwerk passen bij de specifieke ruimte. En het is belangrijk dat de medewerkers input geven, zodat er iets geplaatst wordt wat de hele organisatie aanspreekt.”

Bron

Elleke Jansen, Art Consultant

Elleke Jansen, Art Consultant

Marleen van Leeuwen, Art Consultant

Marleen van Leeuwen, Art Consultant

Bas Vogel