Business Art Service was op het congres 'EXpertise INclusief'

 

Donderdag 13 juni vond in Den Bosch het congres ‘EXpertise INclusief’ plaats. Business Art Service was erbij, en verzorgde tijdens dit congres een passende expositie.

Expositie congres  EXpertise INclusief

Expositie congres EXpertise INclusief

We streven in Nederland naar een arbeidsmarkt die inclusief is. Dit wil zeggen: een arbeidsmarkt met voldoende werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cedris landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt en SBCMKenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor de sociale werkgelegenheid zetten zich hiervoor in. ‘Wij vinden dat iedereen een baan verdient die bij hem of haar past en dat talent niet onbenut mag blijven, maar ontwikkeld moet worden’; aldus Cedris.  

Om dit te realiseren is er goede begeleiding nodig, en een goede begeleiding vereist voldoende kennis en expertise. Om deze kennis en expertise te delen, organiseerden Cedris en SBCM het eendaagse congres EXpertise INclusief. In lezingen, deelsessies, mini-colleges en workshops werden de meest recente bevindingen rondom het onderwerp besproken en gedeeld.

Aansluitend bij dit onderwerp maakte Business Art Service een expositie met werken van Outsider-kunstenaars uit eigen collectie. Een Outsider is een kunstenaar zonder professionele kunstopleiding en vaak een zekere afstand tot de (culturele) arbeidsmarkt. Een tentoonstelling die aansluit op het thema dus. In totaal waren er 15 werken op losse wanden in de congresruimte te zien en sierde één werk het sprekerspodium van de dag. Op deze manier kreeg men tussen alle gesprekken door ook een beeld bij hoe het onderwerp zich in de praktijk manifesteert, én waarin een inclusieve arbeidsmarkt (in het geval van kunst) kan resulteren.

thumbnail_ex-in-den-bosch.jpg
IMG-20190613-WA0008.jpg
 
Puck Barendrecht