Collectie uitgelicht: Amerentske Koopman

De collectie van Business Art Service bestaat uit het werk van ruim 800 kunstenaars. Ieder van deze kunstenaars heeft een eigen vormentaal, visie en expertise. In ‘kunstenaar uitgelicht’ zoomen we telkens in op het werk van één kunstenaar in de collectie. Dit keer: Amerentske Koopman.

Amerentske Koopman, Lievelingskost XVI

Amerentske Koopman, Koers

Amerentske Koopman, Lapjesmarkt

Amerentske Koopman, Afleiding

1510595_1101478443196501_7607413576717796278_n.jpg

Het werk van Amerentske Koopman heeft een bijzondere plaats in de collectie: haar werk ‘Lievelingskost XXV’ is door het hele land terug te zien op één van de bussen van Business Art Service. Koopmans kunstwerken kenmerken zich door de combinatie tussen architectuur en beeldende kunst via abstracte lijn- en vlakverdelingen.

Amerentske Koopman studeerde eind jaren ’90 cum laude af bij de opleiding Architectonische Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens haar opleiding raakte ze geïnteresseerd in het spanningsveld tussen architectuur en beeldende kunst. Wat is de rol van functionaliteit in de architectuur en hoe verschilt dit van de ‘onbegrensde mogelijkheden’ van de beeldende kunst? Al snel na haar opleiding spitste ze zich helemaal toe op het maken van vrij beeldend werk. De combinatie van architectuur en beeldende kunst is echter altijd terug te zien.

Door een vogelperspectief (vanaf boven gezien) in haar werk toe te passen, verandert Koopman de abstracte vormen ineens in ruimtelijke composities. Herhaling, beweging en afstand: al deze elementen worden ingezet om verbeeldingen van stedenbouwkundige en landschappelijke plattegronden te creëren. En zodra je dit weet als kijker, ga je bijna als vanzelf op zoek naar concrete stedelijke elementen in deze beeldende kunstplattegronden.

Nieuwsgierig geworden en wil je weten of een van de werken van Amerentske Koopman bij jou op de werkvloer zou passen? Neem contact met ons op voor meer informatie over de werken in de collectie.

 

Puck Barendrecht