Nieuw in de collectie: Noël Loozen

Business Art Service zoekt continu naar nieuwe kunst om de collectie uit te breiden. Nieuw in de collectie is het werk Black dolphin and the little cornerstones van Noël Loozen.

Noël Loozen, Black dolphin and the little cornerstones, 2014

Noël Loozen, Black dolphin and the little cornerstones, 2014

Noël Loozen werkt afwisselend met fotografie en film, het resultaat van een bacheloropleiding Photography aan de Gerrit Rietveld Academie (2009) en de Master of Film aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (2014).

Naast autonoom werk, maakte Loozen de afgelopen jaren werk in opdracht voor onder andere Volkskrant Magazine, Het Parool, Museumnacht Amsterdam en IKEA. Zijn afstudeerproject It’s never too late to have a happy childhood werd genomineerd voor het Steenbergen Stipendium voor Fotografie en zijn eerste film The Hornhunter was te zien tijdens het Nederlands Film Festival 2014. Een aantal recente korte films is hier te bekijken.

Met humor spelen met verwachtingspatronen

Het werk van Noël Loozen richt zich vaak op de kleine, onbeduidende gebeurtenissen in het leven. Humor speelt hierin een belangrijke rol. Door de combinatie van humor en geënsceneerde voorstellingen, ontstaat er een vervormd beeld van de werkelijkheid. Op deze manier speelt Loozen met verwachtingspatronen en zet het ons hierover aan het denken. Loozen omschrijft zijn werk zelf als volgt:

‘Images that read almost as if they are children’s books for adults.’

Nu in de collectie: Loozen Hoeken

Nieuw in de collectie van Business Art Service is het werk Black dolphin and the little cornerstones. Dit eigenzinnige werk is onderdeel van de serie Loozen Hoeken: een reeks hoekvormige lijsten met fotografisch werk. Als kind van een lijstenmaker stelde Loozen de vraag waarom schilderijen altijd plat aan de muur werden gehangen. De serie Loozen Hoeken is een nieuwe vorm van kunst die je op een andere manier in de ruimte kan plaatsen. En voor ons? Een interessante confrontatie met onze verwachtingspatronen en een uitdaging om vaker buiten de gebaande paden te denken.

Wil je dit werk zelf op kantoor? Neem dan contact op met Business Art Service.

Bas Vogel