Sculptuur op kantoor leidt tot kunstprijsvraag

Kunst is niet alleen mooi of interessant om naar te kijken; regelmatig roept een kunstwerk vragen op. Dit daagt je uit om nóg beter te kijken en doet gesprekken tot leven komen. Een sprekend voorbeeld hiervan kwam Business Art Service een aantal weken geleden tegen bij een van haar klanten Align B.V.

Business Art Service verzorgt al enige tijd kunst in de kantoorruimtes van het bedrijf Align B.V. dat advies verleent aan buitenlandse bedrijven en families die zich in Nederland willen vestigen. De jaarlijkse wisseling van de kunstwerken in de ruimtes vormde ditmaal het startpunt voor een levendige discussie onder de medewerkers. Omdat een van de ruimtes in het kantoorpand veel ramen bevat, is het niet mogelijk om hier kunstwerken aan de muur op te hangen. In overleg met de Art Consultant werd besloten om daarom een sculptuur op een sokkel in de ruimte te plaatsen. Gekozen werd voor het kunstwerk Vermilingua van de kunstenaar Ramirez Cruz.

Binnen mum van tijd was het kunstwerk diverse medewerkers opgevallen en leidde het op de werkvloer tot een gesprek. Wat de verschillende medewerkers ervan vonden, maar vooral: wat het kunstwerk eigenlijk moest voorstellen? Het leek een dier uit te beelden, maar welk dier was het dan? Volgens de één was het een vis, een tweede koos voor egel en een derde stelde dat het toch het meest op een gordeldier leek.

Naar aanleiding van al deze reuring rondom het nieuwe kunstwerk, kwam Align B.V. samen met de Art Consultant van Business Art Service op het idee om een prijsvraag rondom het kunstwerk uit te schrijven. De medewerkers kregen een aantal vragen over kunst die zij moesten beantwoorden, met als kern van de prijsvraag natuurlijk het benoemen van het juiste dier dat Vermilingua moest uitbeelden.

En het goede antwoord bleek uiteindelijk: miereneter! De winnaar van de prijsvraag ontving een kunstvoucher voor drie maanden gratis kunst in huis en bij dezen neemt Business Art Service de uitdaging graag aan om volgend jaar met de kunstwissel weer nét zo veel stof te doen opwaaien onder de medewerkers.

Ramirez Cruz -  Vermilingua

Ramirez Cruz - Vermilingua

De winnares van de kunstprijsvraag ontvangt drie maanden gratis kunst in huis

De winnares van de kunstprijsvraag ontvangt drie maanden gratis kunst in huis

Puck Barendrecht