Uitagenda - 3 museumtips van Business Art Service

Een leuke én gezonde tijdsbesteding? Het museum. Door een museum lopen zorgt namelijk voor een visuele stimulans in de hersenen terwíjl je beweegt. Op deze manier heeft een museumbezoek een positieve werking op zowel je mentale als fysieke gesteldheid. Maar waar te beginnen? Het team van Business Art Service zette drie tips voor de komende weken voor je op een rijtje.

Stedelijk Museum Breda

Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks

16 februari – 10 juni 2019

Humoristisch, mooi en vreemd; zo kan het werk van Teun Hocks omschreven worden. Vanaf de jaren ’70 maakt Hocks fotoschilderijen met zelfgemaakte decors en waarin hij altijd zijn eigen figurant is. De voorstellingen bestaan uit herkenbare situaties en beelden, maar dan altijd nét anders. Hierdoor blijf je kijken. Het Stedelijk Museum Breda toont een overzicht van Hocks’ vroege tot late werk en een inkijk in zijn werkproces door middel van studies, tekeningen, decorstukken en fotomateriaal.

Meer informatie

Teylers Museum (Haarlem)

200 soorten groen

2 februari – 12 mei 2019

Al eeuwenlang wordt de natuur in de kunsten afgebeeld. De negentiende-eeuwse afbeeldingen van de broers Franz en Ferdinand Bauer behoren tot de bijzonderste botanische kunstwerken ooit gemaakt en vormen een combinatie van wetenschap en kunst. Natuurlijke elementen in je omgeving hebben een positieve uitwerking en ook is uit onderzoek gebleken dat kunst met natuurlijke elementen een positief effect kan hebben op je gezondheid. Extra reden dus om de tentoonstelling 200 soorten groen in het Teylers Museum te bezoeken.

Meer informatie

Fries Museum (Leeuwarden)

Éric van Hove - Fenduq

2 februari 2019 – 5 januari 2020

Dit jaar is in het Fries Museum in Leeuwarden een bijzondere tentoonstelling te zien van Éric van Hove. De Belgische kunstenaar, geboren in Algerije en woonachtig in Marokko, maakt replica’s van motorblokken. Alle onderdelen worden hierbij ambachtelijk geproduceerd, op verschillende plekken ter wereld en uit diverse materialen. Met de imposante kunstwerken combineert van Hove een symbool van industrialisatie met de tegenhanger: aandacht voor traditionele ambachten.

Meer informatie

Puck Barendrecht