Kunst buiten kantooruren: uitagenda april

Een goede combinatie van een leuke én gezonde tijdsbesteding? Het museum. Door een museum lopen zorgt namelijk voor een visuele stimulans in de hersenen terwíjl je beweegt. Op deze manier heeft een museumbezoek een positieve werking op zowel je mentale als fysieke gesteldheid. Maar waar te beginnen? Business Art Service zet een aantal actuele tentoonstellingen voor je op een rijtje.

zilveren+camera+2017+persbericht.jpg

Museum Hilversum (Hilversum)
De Zilveren Camera
2 februari 2019 – 31 maart 2019 – Laatste weekend

Dit is het laatste weekend om in Museum Hilversum de expositie van de 70ste editie van de Zilveren Camera te bezoeken. De Zilveren Camera is een jaarlijkse prijs voor fotojournalistiek met prijzen in diverse categorieën. In de expositie zijn van 55 fotografen nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar te zien, waaronder de winnende serie Sinking Cities Jakarta van fotografe Cynthia Boll. Voor wie éxtra veel wil weten over de tentoonstelling start er elke dag om 14.00 een gratis rondleiding.

Meer informatie

Bonnefantenmuseum (Maastricht)
David Lynch: Someone is in my House
30 november 2018 – 28 april 2019 - Laatste maand

In Maastricht is momenteel een overzichtstentoonstelling van het werk van de Amerikaanse kunstenaar David Lynch te zien. Hoewel Lynch voornamelijk bekend is als filmregisseur, heeft de kunstenaar een enorm oeuvre gecreëerd dat bestaat uit diverse kunstvormen. In Someone is in my House is een selectie van meer dan 500 schilderijen, foto’s, litho’s, schetsen, audiowerken en films te zien.

Meer informatie

Textielmuseum (Tilburg) 
Black & White | Symboliek in Kunst & Design
23 maart 2019 – 1 maart 2020 – Net geopend

Afgelopen week opende in het Textielmuseum in Tilburg de tentoonstelling Black & White | Symboliek in Kunst & Design. De non-kleuren zwart en wit hebben in geschiedenis, cultuur en religie een uiteenlopende symbolische betekenis. Het Textielmuseum belicht deze diversiteit aan betekenissen van zwart en wit aan de hand van kunst en design uit de museumcollectie.

Meer informatie

Kunsthal (Rotterdam)
Trouble in Paradise | Collection Rattan Chadha
7 februari 2019 – 26 mei 2019

Naast publieke kunstcollecties in musea bestaan er talloze privécollecties van kunstverzamelaars, veel hiervan niet of slechts beperkt toegankelijk voor publiek. Één van deze privécollecties is de KRC Collectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha. In de Kunstal is tot 26 mei voor het eerst een selectie uit deze kunstcollectie te zien. De titel Trouble in Paradise is gericht op de kunstwerken, die allemaal op verschillende wijze reflecteren op de menselijke conditie en de samenleving.

Meer informatie

Gemeentemuseum Den Haag & Fotomuseum Den Haag (Den Haag)
Erwin Olaf
16 februari 2019 – 12 mei 2019

Het Gemeente- en Fotomuseum in Den Haag organiseren samen een grote overzichtstentoonstelling van de Nederlandse fotograaf Erwin Olaf, onder andere bekend van zijn vele portretten. In het Fotomuseum is het vroege werk van Olaf te zien en ligt de nadruk op zijn ontwikkeling als fotograaf. In het Gemeentemuseum is zijn werk vanaf 2000 te zien, waaronder de nog niet eerder getoonde serie Palm Springs. Op zondagen worden er in het Gemeentemuseum rondleidingen door de tentoonstelling georganiseerd.

Meer informatie

Groninger Museum
Chihuly
december 2018 – 5 mei 2019

Het Groninger Museum is alleen al een bezoek waard vanwege haar imposante en kleurrijke gebouw. De huidige overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly maakt van dit museum nu echter een must-see. De tentoonstelling toont zowel binnen- als buiten alle hoogtepunten uit Chihuly’s 50 jaar durende carrière als glaskunstenaar.

Meer informatie

Bas Vogel