Werken bij Business Art Service: stagiair collectiebeheer Viola

foto-viola.jpg

Op dit moment is Business Art Service op zoek naar stagiairs. Om het marketing-team op strategisch niveau te ondersteunen wordt er gezocht naar een stagiair business development. Ook is er nog ruimte voor een stagiair collectiebeheer die mag meedenken met het collectieteam.

Momenteel zijn er vier stagiaires aan het werk bij Business Art Service en Kunst.nl. Eén van die stagiaires is Viola. Viola is vierentwintig, woont in Amsterdam en heeft een bachelor Algemene Cultuurwetenschappen en een master Kunstgeschiedenis afgerond. Wij vroegen haar wat zij van haar werkervaringsplek vindt.

Wat zijn je werkzaamheden en met wie voer je deze uit?

Bij Kunst.nl en Business Art Service werk ik in een gemotiveerd en gezellig team van vier, waarvan iedereen of kunstgeschiedenis studeert, of al afgestudeerd is. Wij versterken het collectieteam en denken mee over het aankoop- en afstootbeleid. Elk werk wordt door ons in handen genomen en beoordeeld op zijn technische en inhoudelijke staat. Zo wordt in kaart gebracht uit wat voor werk de collectie bestaat en wat er mist, waardoor de collectie nog beter kan worden afgestemd op de wens van klanten. Van elk werk bedenken wij daarnaast of het behouden, verkocht of vervangen moet worden vanuit richtlijnen en onze kunstkennis. Naar onze inbreng omtrent het behouden, afstoten of aankopen van kunstwerken wordt serieus geluisterd. De stagiairs hebben inmiddels wel een idee over wat er goed én minder goed is binnen de collectie. Wij zijn dan ook bezig met het zoeken naar kunst om de collectie mee aan te vullen. 

Wat vind je leuk aan het werken bij Business Art Service en Kunst.nl?

De collectie van Kunst.nl en Business Art Service spreekt mij ten eerste aan omdat het bestaat uit hedendaagse kunst. Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan de organisatie is dat het zich bezighoudt met het brengen van kunst naar de mensen (en daarmee worden niet enkel mensen bedoeld met kunstkennis). Vanuit mijn bachelor Algemene Cultuurwetenschappen spreekt mij dat heel erg aan: het maken van de link tussen kunst en niet-kunstkenners. Ik vind het belangrijk dat kunst voor iedereen toegankelijk is en voor iedereen van waarde is. Hier kan ik mezelf voor dit doel inzetten. Hiernaast vind ik het leuk dat er veel ruimte is voor eigen inbreng, waardoor je meedenkt aan wat de collectie uitstraalt en zou moeten uitstralen.

Waarom is deze stage voor jou van toegevoegde waarde?

Ik heb zeker veel geleerd bij Kunst.nl en Business Art Service. Zoals ik hiervoor al zei, vind ik het erg belangrijk dat kunst voor iedereen iets toevoegt en ben ik er ook van overtuigd dat kunst van toevoeging kan zijn voor iedereen. Bij Kunst.nl en Business Art Service hebben we veel gepraat over wat voor soort kunst van toevoeging is voor een brede groep mensen die niet altijd kunsthistorische voorkennis hebben. Hier heb ik veel van geleerd.

Kunst.nl en Business Art Service zijn momenteel op zoek naar meer jong talent om het collectiebeheer-team mee aan te vullen. Denk jij dat jij geschikt bent en lijkt het je leuk? Reageer dan op één van de onderstaande vacatures.

Bas Vogel