Google onderzoekt het effect van kunst

Dinsdag opende in Milaan de 58e editie van Salone del Mobile; een jaarlijkse interieur- en designbeurs van internationale allure. Onderdeel van de beurs: de installatie A Space for Being van Google, waarin onderzoek gedaan wordt naar de zintuiglijke reactie op omgevingsfactoren.  

Read More
Bas Vogel
7 kunstwerken die helpen een burn-out te voorkomen

De werkvloer kan een hectische omgeving zijn, met deadlines, targets, een volle inbox en meetings. Het is belangrijk om geregeld helemaal tot rust te komen; een burn-out kan je absoluut niet gebruiken. Neem daarom de tijd om naar deze selectie van rustgevende kunstwerken te kijken. Gegarandeerd kan je er dan weer een dag tegenaan.

Read More
Bas Vogel
Duurzame inzetbaarheid – mensen laten groeien die bedrijven doen groeien

Om een goed werkklimaat te ontwikkelen met minder ziekteverzuim, meer werkplezier en een hogere arbeidsproductiviteit, moet er voldoende aandacht zijn voor de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van werknemers. Werknemers moeten op een gezonde en gemotiveerde manier een lange periode kunnen doorwerken; dat is het idee van duurzame inzetbaarheid, en dat is waar Business Art Service voor staat.

Read More
Bas Vogel
Kunst buiten kantooruren: uitagenda april

Een goede combinatie van een leuke én gezonde tijdsbesteding? Het museum. Door een museum lopen zorgt namelijk voor een visuele stimulans in de hersenen terwíjl je beweegt. Op deze manier heeft een museumbezoek een positieve werking op zowel je mentale als fysieke gesteldheid. Maar waar te beginnen? Business Art Service zet een aantal actuele tentoonstellingen voor je op een rijtje.

Read More
Bas Vogel
Kunst óver de werkvloer op de werkvloer

We gaan voor kunst naar musea, komen het tegen in de openbare ruimte en hangen graag kunstwerken thuis aan de muur. Ook wordt kunst steeds vaker zichtbaar op de werkvloer. Maar wordt die werkvloer ook als onderwerp gekozen; bestaat er kunst óver werk? En wat zien we hiervan terug in de collectie van Business Art Service?

Read More
Bas Vogel
CALVI : Kunst op kantoor ter inspiratie

CALVI is een internationale, vooraanstaande speler in het ontwikkelen van software en diensten voor telecommanagement en factuur communicatie. Het bedrijf steekt veel zorg en aandacht in het welzijn van zijn medewerkers en ziet daarin een belangrijke rol voor kunst. Ze zijn dan ook al meer dan 13 jaar klant van Business Art Service.

Read More
Bas Vogel