Ontdek de kunstcollectie

 

Groot, klein, abstract, figuratief, romantisch of serieus... kunst is er in alle soorten en maten. In onze uitgebreide kunstcollectie van ruim 25.000 werken gaan onze art consultants op zoek naar de kunst die het beste werkt voor jouw organisatie.

sexy2Artboard 5 copy 2@2x.png

Elke organisatie is uniek. Zo kunnen onder andere de visie, missie, branche en locatie van een bedrijf of instelling de selectie van de best passende kunst beïnvloeden. Van fotografische landschappen en kleurrijke sculpturen tot werk van jonge makers uit de regio Rotterdam: het kiezen van de juiste werken is altijd maatwerk. Leer onze collectie kennen aan de hand van een aantal voorbeeldthema’s.

Natuur

Al sinds de allereerste grottekeningen raken kunstenaars geïnspireerd door de groene wereld om hen heen. Ze imiteren de natuur, tonen het onverwachte of vangen de sublieme ervaring die natuurverschijnselen in ons oproepen. Kijken naar een natuurbeeld roept dezelfde gevoelens op als in de natuur zijn: we worden kalm en denken positiever.

 

Natuur.jpg

Mensen

Wie zijn we? Wat maakt ons tot wie we zijn? Kunstenaars belichten in hun werk de vele kanten van de mens: zijn lichaam, emoties, plek in de maatschappij of relaties. Een kunstwerk met als thema 'mens' kan een dynamische of juist reflectieve werking hebben - en is dus eigenlijk net zo veelzijdig als de mens zelf.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Mensen.jpg

Abstract

Vormen, kleuren, ritmes en lijnen: er kan zoveel getoond en gezegd worden zonder de zichtbare wereld af te beelden. Abstracte kunst is voor kunstenaars dan ook een echte bevrijder. Ze kunnen weergeven wat ze willen en vooral hóe ze dat willen. Een abstract werk op kantoor is altijd een goed idee: het is tijdloos en zal nooit vervelen.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Abstract.jpg

Communicatie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, luidt het gezegde. Het is waar: een goed kunstwerk spréékt, drukt iets uit. Kunstenaars spelen dan ook graag met taal. Door geschreven taal op te nemen in hun werk, zeggen ze iets over de popcultuur of de massamedia. Of over taal zelf. Zulke kunstwerken prikkelen je denkvermogen en laten je reflecteren.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Communicatie.jpg

Zwart-wit

Al eeuwen maken kunstenaars werken waarop ze bewust de kleur weglaten. Soms doen ze dit om de nadruk te leggen op het licht-donkercontrast van een compositie; dan weer om extra betekenis te geven aan een afbeelding. Wat in ieder geval vast staat, is dat zwart-wit alles behalve eentonig is. Klassiek, maar toch modern: ‘monochromen’ kunnen eigenlijk altijd wel.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Zwart-Wit.jpg

Energiek

Levendig, positief en energiek: de juiste kunstwerken kunnen je sleur doorbreken en halen je uit je dip. Sommige kunstenaars wekken dynamiek op door hun frisse kleurgebruik, anderen doen dit door contrasten of juist een wilde compositie. Of het nu een schilderij is of een sculptuur: een energiek kunstwerk brengt je in beweging en is een echte oppepper voor je gemoed.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Energiek.jpg

Rustgevend

Laat stress van je afglijden door naar een kalmerend kunstwerk te kijken. Een natuurzicht, een verstilde compositie, ingetogen kleurgebruik: kunstenaars maken van verschillende elementen gebruik om een rustgevende sfeer te scheppen in hun werken. Met een dergelijk kunstwerk in je zicht, verlaag je je stressgehalte en voel je je geestelijk kalm en helder.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Rustgevend.jpg

Kleur: blauw

Hemelsblauw, Pruisisch blauw, ultramarijn, Delfts blauw: de meest gebruikte kleur in de kunst is geliefd onder vele namen. Van Van Gogh tot Pablo Picasso en Yves klein: kunstenaars, van vroeger en nu, zijn dol op de vele schakeringen van deze ‘kleur van de hemel en goden’. Blauw verzacht, verkoelt, maakt kalm en stimuleert een nuchtere houding: perfect, dus, wanneer je het hoofd koel moet houden.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png

Kleur-Blauw.jpg

Benieuwd wat onze collectie kan betekenen voor jouw organisatie? 

Onze art consultant komt graag langs om je wensen te bespreken. Wat mag jouw kantoorruimte uitstralen? Welke sfeer wil je scheppen voor jouw collega’s en klanten? En: welke doelen kunnen we door middel van kunst extra ondersteunen?

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png