Kunst zet mensen in beweging

 
BAS-tube-blush_on_honey.png
 

Arbeidsproductiviteit

Hoe haal je meer uit je mensen, zonder dat ze overspannen thuis komen te zitten? Hoe hou je je personeel gemotiveerd, dag in dag uit? Hoe stimuleer je een open blik, creativiteit en frisse ideeën? Kunst op de werkvloer heeft een bewezen effect op de motivatie en inspiratie van personeel.

Thijs Linssen – foto Christian van der Kooy

Thijs Linssen – foto Christian van der Kooy

Creativiteitsboost

Uit onderzoek van de School of Psychology van de Exeter University in Groot Brittannië blijkt dat kunst op de werkvloer de productiviteit verhoogt met 17%. Indien de medewerkers hebben mogen meebeslissen over wat voor kunst, kan dit zelfs oplopen naar 32%. Hoe werkt dit? Ten eerste stimuleert kunst de creativiteit. In plaats van je personeel op een kunstmatige manier (‘inspirerende’ slogans, cliché afbeeldingen) proberen te motiveren, wekken oprecht indrukwekkende kunstwerken creativiteit op een natuurlijke manier op. Interessante kunst zorgt voor gespreksstof, zet aan tot discussies en moedigt hiermee een innovatieve manier van denken aan.

Dagdroommoment

Daarnaast zorgt kunst voor een welkome afleiding. De hele dag staren naar een computerscherm is funest voor arbeidsproductiviteit. Kunst geeft een reden om af en toe eens weg te kijken en je concentratie te hervinden. Een kleine rustpauze voor de ogen vermindert vermoeidheid, hoofdpijn en oogklachten op de lange termijn. Naast een fysieke afleiding, zorgt een kunstwerk aan een muur ook voor een ‘dagdroommoment’. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is ons brein ongelooflijk actief wanneer we dagdromen. We verwerken indrukken, scherpen onze aandacht en verfrissen ons geheugen. Afleiding is dus een must voor het aanvullen van onze mentale en fysieke energielevels. Voor goede prestaties, medewerkerstevredenheid en een verhoogde productiviteit is kunst een stille maar zeer effectieve motivator.

 
Business Art Service - gratis proefplaatsing.jpg

Productiever personeel?

Wij laten het je graag zien in een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je een goed beeld krijgt van onze werkwijze, uitgebreide collectie en de mogelijkheden.

sexyArtboard 5 copy 2@2x.png