Het leven is te kort voor een lege muur 

 
Business Art Service - tube-blush-on-cloud.png
 

Esthetiek

Waarschijnlijk breng je ongeveer 90.000 uur werkend door. De gemiddelde kantoormedewerker kijkt 1.700 uur per jaar naar een computerscherm. Pakweg 6,5 uur per werkdag! Gevolg: vermoeidheid, stress en droge ogen. Doorbreek de monotonie van het kantoor; verdient niet iedereen af en toe een nieuw uitzicht?  

Waar kan je de vermoeide ogen beter laten rusten dan op een mooi kunstwerk? Kunst brengt leven en karakter in de zakelijke kantooromgeving. De effecten van kunst op werknemers zijn ook bekend: kunst inspireert, motiveert en reduceert ziekteverzuim. Maar niet onbelangrijk; we omgeven ons graag met kunst omdat het mooi is. 

Noël Loozen – foto Christian van der Kooy

Noël Loozen – foto Christian van der Kooy

 
 

Het effect van schoonheid 

Onderzoek aan de universiteit van Pennsylvania in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat kijken naar een mooi object, luisteren naar een goed stuk muziek of aanwezig zijn in een prettige ruimte, de perceptie van tijd en omgeving kan veranderen. Hierdoor wordt het makkelijker om te focussen op de dagelijkse werkzaamheden. 

Kunst kan een expressieve uiting zijn, maar ook een manier om te ontspannen. En hiervoor hoef je echt niet naar een galerie of museum. Schoonheid op een onverwachte plek, zoals in een kantine of op de werkvloer, kan een diepe vorm van blijdschap teweegbrengen. 

Uitstraling 

Het kantoor is een visitekaartje, en kunst is een uitstekend communicatiemiddel voor een succesvol en dynamisch bedrijf. Een kunstwerk op de juiste plek kan bijdragen aan de eerste indruk van klant of partner. Mooie kunst impliceert een succesvol bedrijf, en vertelt dat de werkgever aandacht besteedt het welzijn van zijn medewerkers. 

Maar kunst kan ook vormend zijn in de manier waarop een ruimte wordt waargenomen. Blauwe kunst wordt geassocieerd met betrouwbaarheid, oprechtheid, effectiviteit en loyaliteit. Rood wordt gezien als een energieke kleur, terwijl geel in verband wordt gebracht met jeugdigheid en optimisme; een kleur die de aandacht grijpt. 

Wil je weten welke kunst op jouw werkplek past? Onze Art Consultants helpen graag bij het samenstellen van een collectie op maat. 

 
Business Art Service - Schoonheid.jpg

Een fraaier kantoor?

Wij laten het je graag zien in een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je een goed beeld krijgt van onze werkwijze, uitgebreide collectie en de mogelijkheden.

sexyArtboard 5 copy 2@2x.png