Motivatie verhogen met kunst

BAS-tube-honey_on_coral.png
 

Een gemotiveerde medewerker…

Een gemotiveerde medewerker is 31% productiever, 3x creatiever en levert 37% meer op voor het bedrijf. Daarnaast voelen gemotiveerde medewerkers zich vitaler, gelukkiger en zijn zij gemiddeld langer verbonden aan hetzelfde bedrijf.

Gemotiveerde medewerkers zijn dus essentieel voor je bedrijf, maar in de praktijk blijkt dat maar liefst 70% van de medewerkers niet of niet geheel gemotiveerd zijn. Hier is dus veel winst te behalen. Maar hoe kan je de werkmotivatie bij je medewerkers verbeteren en stimuleren?

Barbara Broekman, Yves Velter en Hugo Duchateau – foto Christian van der Kooy

Barbara Broekman, Yves Velter en Hugo Duchateau – foto Christian van der Kooy

De motivatie van je medewerkers verhogen

Het antwoord ligt in de werkomgeving. Je medewerkers zijn gemotiveerder als ze zich prettig voelen in hun werkomgeving. Op deze manier kunnen ze zo optimaal mogelijk presteren.

Kunst op kantoor zorgt voor deze prettige werkomgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat kunst in sterke mate de beleving van het kantoor beïnvloedt. Kunst zorgt voor een dynamisch, eigentijds karakter en bovendien voor een positieve, verzorgde uitstraling van de werkomgeving naar de medewerkers.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kunst ook echt de emotionele gesteldheid van de medewerkers beïnvloedt en dat kunst een sterke relatie heeft met tevredenheid, verzuim en productiviteit. Ook is er een relatie met (de vermindering van) stress.

Kunst op kantoor maakt je werknemers dus vitaler, gelukkiger en zorgt ervoor dat ze zich prettig voelen in hun werkomgeving en dit motiveert. Kunst is dus een effectief middel om de motivatie van je medewerkers te verbeteren, zodat ze productiever, creatiever en succesvoller zijn voor jouw bedrijf.

 
Business Art Service - Motiveren.jpg

Medewerkers motiveren?

Kunst op kantoor maakt je werknemers vitaler, gelukkiger en zorgt voor een prettige werkomgeving waarin ze optimaal kunnen presteren. Wij laten het je graag zien in een gratis kennismakingsgesprek waarin je een goed beeld krijgt van onze werkwijze, uitgebreide collectie en de mogelijkheden.

sexyArtboard 5 copy 2@2x.png