Aantrekkelijk voor personeel dankzij kunst

 
Business Art Service - tube-coral-on-tamarillo.png
 

Recruitment

Het gaat goed met Nederland, de economie groeit. Het wordt voor werkgevers steeds lastiger om goed personeel aan te trekken en te behouden. Het recruitmentproces duurt steeds langer en de kosten door het niet vervullen van een vacature nemen toe. Steeds meer wordt van organisaties verlangd dat ze concurreren met ‘sexy’ bedrijven als Google en Uber. Een aantrekkelijke werkomgeving heeft een bewezen positieve impact op het verloop en aantrekken van goed personeel.

Enter kunst. Bij aankomst in het bedrijfspand krijgt een bezoeker – of dat nu een (mogelijke) klant of een sollicitant is – de eerste indruk van het bedrijf. Wat is er te zien? Wat voor gevoel straalt de betreffende ruimte uit? Door welbewust om te gaan met het interieur en de objecten erin, kun je de boodschap die de omgeving communiceert effectief beheersen én vormgeven. Een goed gekozen kunstwerk kan een weergave zijn van de kernwaarden en visie van jouw bedrijf. Een bedrijf met een heldere identiteit, trekt gemakkelijker de mensen aan die bij deze identiteit passen.

Jaap Scheeren – foto Christian van der Kooy

Jaap Scheeren – foto Christian van der Kooy

Trotse werknemers

Door kunstwerken deel te laten zijn van de werkplek, communiceer je als bedrijfsleider dat je om je personeel geeft en prioriteit geeft aan hun werkbeleving. Dit leidt dan weer tot trotse werknemers, trots motiveert, motivatie is good business… en zie hier: een positieve vicieuze cirkel. Met name jonge, talentvolle millennials geven de prioriteit aan geluk op de werkvloer. Meer nog dan een topsalaris, verkiezen zij een betekenisvolle baan en een inspirerende omgeving. Een gezonde privé-balans, een goede reputatie van de werkgever en een fijne bedrijfscultuur staan bovenaan het wensenlijstje bij het vinden van een baan. Kunst op kantoor draagt bij aan al deze eisen en is dus een must voor het aantrekken van jonge professionals.

 
Business Art Service - Recruitment.jpg

Makkelijker personeel aantrekken?

Wij laten het je graag zien in een gratis kennismakingsgesprek waarin jij een goed beeld krijgt van onze werkwijze, uitgebreide collectie en de mogelijkheden.

sexyArtboard 5 copy 2@2x.png