Business Art Service is een team van 35 liefhebbers én experts op het gebied van kunst. Gedreven en bedreven in het cultiveren van een hoogwaardige collectie stellen wij zorgvuldig onze collectie samen en hebben wij goede relaties met onze kunstenaars. Maar hoe komen wij eigenlijk tot onze collectie en met welke kunstenaars werken we samen?

Onze collectie is altijd in beweging en precies om deze reden zijn we daarom ook altijd op zoek naar nieuwe kunstwerken. Dit kunnen zowel 2D als ruimtelijke kunstwerken zijn. We hechten veel waarde aan de kwaliteit van de kunstwerken en de achtergrond van de kunstenaar. We gaan daarom ook altijd eerst in gesprek met de kunstenaar en kijken goed naar zijn werk. Punten waar we bijvoorbeeld naar kijken zijn professionaliteit en originaliteit. Ook kijken we per individueel kunstwerk of het past in onze collectie. Punten waar we op letten zijn de kwetsbaarheid, verplaatsbaarheid en toepasbaarheid van de werken.

Bijvoorbeeld:

  • Heeft het 2D kunstwerk een goed ophangsysteem?

  • Past het kunstwerk in onze Business Art Service bus?

  • Wekt het kunstwerk het juiste gevoel op?

Alleen dan past een kunstwerk in onze collectie en bieden we het aan bij onze klanten, want alleen dan kunnen we onze kwaliteit waarborgen en het effect van kunst waarmaken.

Hoe werken we samen met onze kunstenaars?

Business Art Service werkt al 30 jaar samen met een groot aantal kunstenaars. We gaan altijd voor een goede en duurzame relatie. Wanneer we aan de slag gaan met een nieuwe kunstenaar bepalen we eerst of dat we overgaan tot aankoop van kunstwerken of dat wij de kunst gaan verhuren in opdracht van de kunstenaar. In beide gevallen ontvangt de kunstenaar een eerlijke vergoeding voor zijn werk. Mochten we het kunstwerk gaan verhuren, dan kunnen we in het algemeen zeggen dat voor de eerste 60 maanden dat zijn of haar kunstwerk verhuurd wordt, de kunstenaar 10% van de inkoopwaarde van het betreffende kunstwerk per jaar krijgt. Kost een kunstwerk dus € 2.500, dan krijgt de kunstenaar € 250 per jaar voor zijn verhuurde kunstwerk.

Ben je een kunstenaar en wil je weten of jouw werk in onze collectie past?

Stuur ons dan een email met een korte toelichting over jouw werk, je website en laat ons weten welke en hoeveel werken je ter beschikking hebt voor onze collectie. In de bijlage kan je in een klein formaat foto’s bijvoegen van je werk. De email kan je sturen naar de collectiebeheer commissie, cbc@businessartservice.nl.