Collectieadvies

Het schrijven van een ontzamelplan, het opstellen van een begroting voor het aankopen van kunst of het maken van een draaiboek voor de praktische uitvoering: Het is goed om het één en ander op papier te hebben. Wij geven advies, helpen je bij het opstellen van het juiste beleid en bieden je de juiste handvatten om op ontdekkingstocht te gaan door je eigen collectie.

 
Collectieadvies.jpg
beleidsplan.png

Beleidsplan

Iedere organisatie is anders. Zo ook ieder beleidsplan. Wat is er nu echt belangrijk voor jouw kunstcollectie: een geheel kunstbeleid of een onderdeel daarvan? En waar kunnen wij jou bij helpen? In het beleidsplan geven wij antwoord en advies op al jouw vragen over het ontzamelen, uitbreiden en inrichten van de eigen kunstcollectie.

 
beheerplan.png

Beheerplan

Kunstbeheer: er komt een hoop bij kijken. In het beheerplan maken wij een duidelijk overzicht van de belangrijke activiteiten of projecten die er aan komen. Van schetsen voor de inrichting van vergaderruimtes tot het stappenplan voor het vervoeren van kunst.

 
ontzamelplan.png

Ontzamelplan

Of het nou om afstoten, verkopen, schenken, veilen of taxeren gaat: soms moet je onderzoeken of je afscheid wil nemen van kunst. En dat is lastig. Niet alleen door het maken van keuzes, maar ook door de bijkomende richtlijnen en regels. Wij nemen jouw collectie onder de loep. Wat mag blijven, wat mag weg?

Wij geven samen richting aan het ontzamelproces. Is dit via de leidraad voor het afstoten van museale objecten (LAMO)? Dan krijgt mogelijk nationaal erfgoed een mooie plek in een Nederlands museum. Heb je kunst als overheidsinstantie? Afstoting verloopt dan via de regels van de nieuwe erfgoedwet. Ingewikkelde trajecten. Gelukkig weten wij de weg.

 
inrichtingsplan.png

Inrichtingsplan

Inrichten van een (nieuw) kantoor is een leuk, maar uitdagend project. Je vergeet al snel een hoop bij een verbouwing, herinrichting of verhuizing. Met de schetsen en plattegronden maken wij een visueel plan: ‘deze vier kunstwerken komen in deze ruimte. En dat ziet er zo uit’.

 
uitbreidingsplan.png

Uitbreidingsplan

De bestaande kunstcollectie uitbreiden is geweldig. Maar het kan ook een lange zoektocht zijn als je er alleen voor staat. Gebaseerd op jullie visie en wensen stellen wij vast wat de reden van uitbreiden is. Wij maken een longlist: een uitgebreid overzicht van kunstwerken en kunstenaars. Toegespitst op smaak en het budget. Samen met de betrokkenen en bijvoorbeeld de kunstcommissie komen wij tot een match. Gefeliciteerd. Het samen bezoeken van beurzen of galeries voor het aankopen kan daar onderdeel van zijn. Nog hulp nodig bij het zoeken van een bijpassende lijst of het transport?

BAS_Sita-Set17.jpg

Experts in je collectie

Het schrijven van een ontzamelplan, het opstellen van een begroting voor het aankopen van kunst of het maken van een draaiboek voor de praktische uitvoering – wij geven advies, en helpen je bij het opstellen van het juiste beleid.

Business-Art-Service---Blush-1x1-50p.png