CALVI : Kunst op kantoor ter inspiratie

CALVI is een internationale, vooraanstaande speler in het ontwikkelen van software en diensten voor telecommanagement en factuur communicatie. Daarin richten ze zich vooral op internationale telecomproviders als Vodafone, KPN en Tele2. Het bedrijf steekt veel zorg en aandacht in het welzijn van zijn medewerkers en ziet daarin een belangrijke rol voor kunst. Ze zijn dan ook al meer dan 13 jaar klant van Business Art Service. CALVI is een voorbeeld van hoe kunst geïntegreerd kan worden in de werkomgeving. We laten dit vooruitstrevende bedrijf daarom ook graag aan jullie zien.

Bijzondere panden

Business-software ontwikkelaar CALVI opereert vanuit opvallende en bijzondere panden. Zo is de hoofdlocatie gevestigd in het dertiende-eeuws kasteel Nederhemert.

Ooit een ruïne, maar in opdracht van Stichting Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, onder leiding van architect Walter Kramer, helemaal gerestaureerd. De panden zijn een belangrijk visitekaartje voor het bedrijf en zijn zeker ook inspirerende werkplekken.

Kantoorinrichting

Bij het inrichten van de panden geven interieurarchitect Bettina Poels (Ruimte voor vernieuwing) en directeur Leo van der Heijden gehoor aan waarom het gebouw vraagt. Ze luisteren, zogezegd, naar het pand en kiezen de kunst op gevoel. De kunst moet de ruimte versterken en zo een fijne, inspirerende werkplek vormen voor de medewerkers. Zij moeten zich thuis voelen. De collectie is dan ook heel divers; elke ruimte heeft een eigen identiteit en een eigen stijl.

 Interieurarchitect Bettina Poels:

”Kunst is een belangrijk onderdeel van het interieur. Een kunstwerk met de juiste toon kan een interieur namelijk heel mooi versterken. Het kan een ziel in een ruimte brengen; een diepere laag toevoegen.”

 Business Art Service

 CALVI werkt al meer dan 13 jaar samen met Business Art Service en wisselt ook regelmatig van collectie. Smaken veranderen, en zo blijven de medewerkers geprikkeld door steeds nieuwe kunst. Er hangen op dit moment 19 werken in de twee kantoren in Nederland. CALVI heeft naast het huren van kunst ook verschillende kunstwerken via Business Art Service aangekocht.

 Joyce Huijers, accountmanager bij CALVI:

“Voor ons is het heel belangrijk dat een bedrijf ons leert kennen en dat ze weten waar wij voor staan. Wij staan voor beleving en de kunst die hier hangt draagt hier enorm aan bij.”

 Wil je meer zien van het interieur van CALVI? Bekijk dan het onderstaande fragment. Zelf klant worden van Business Art Service? Neem hier contact met ons op.

Bas Vogel