De tafeltennistafel van kunstenaar Ropp Schouten

Business Art Service geeft deze maand een unieke tafeltennistafel weg. Het ontwerp van deze tafeltennistafel is gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar Ropp Schouten. Ropp heeft een brede grafische achtergrond: hij heeft gewerkt als drukker, is mede-eigenaar van Mwah Tekstuele Verwenners en is van jongs af aan al bezig met eigen werk.

Door zijn abstracte, grafische vorm en uitgesproken kleurgebruik leent Ropp’s werk zich uitstekend voor deze klus; hij was de uitgelezen persoon om deze tafeltennistafel te ontwerpen.

Zijn werk

Centraal in Ropp’s werk staan vormen en kleuren en er is nauwe verbinding met de natuur. Zo ontwerpt hij veel vanuit de cirkel en het vierkant. De cirkel symboliseert de aarde; de natuur. Het vierkant staat juist voor alles wat mensen maken.

“Juist de vele overeenkomsten tussen de vormen van de natuur en wat de mens heeft gemaakt, is wat mij fascineert en inspireert.

Denk maar eens aan de ronde vorm van een rotonde en jouw veters. De natuurlijke vormen komen overal terug in onze dagelijkse dingen.”

Kleur

Ook kleur is belangrijk in het werk van Ropp Schouten:

“Naast vorm, speel ik met kleur. Kleur is emotie en kan je stemming beïnvloeden. Dit is alleen voor iedereen anders en kan ook per moment verschillen. Denk bijvoorbeeld aan rood, aan een rode deur. Rood kan staan voor een brandweerwagen, voor angst, paniek en gevaar. Maar heb je net je nieuwe liefde gekust en kom je aan bij een rode deur, dan zal rood voor iets heel anders staan. Dit is gelijk ook het mooie van werken met kleur in kunst.”

Ontwerp tafeltennistafel

Voor het ontwerp van de tafeltennistafel heeft Ropp zich vooral laten inspireren door het spelelement. Het spelen en plezier hebben, daar komt zijn ontwerp vandaan.

“Je kan met tafeltennis namelijk winnen of verliezen. Er is goed en ‘kwaad’; de tegenstander. Ik heb dan ook de kleuren rood en blauw gebruikt. Verder heb ik vooral gespeeld met ‘mijn’ vormen en kleuren om verwarring te scheppen in het spel. Op deze manier haal ik het tafeltennissen uit zijn context en geef ik het een nieuwe dimensie.”

Ben jij benieuwd hoe deze tafeltennistafel speelt?

Ga dan naar deze pagina, laat je gegevens achter en maak kans op dit bijzondere exemplaar. Vrijdag 8 februari maken we de winnaar bekend.

Het werk van Ropp Schouten is binnenkort ook beschikbaar in onze collectie.

Business Art Service - Ropp Schouten.jpg
Business Art Service - Ropp Schouten.jpg
Business Art Service - Ropp Schouten.jpg
Business Art Service - Ropp Schouten - tafeltennistafel.jpg
Annemieke Hoogendoorn