‘Sorry you were saying?’ van Bram Ellens

Bram Ellens besloot om na meer dan 10 jaar gewerkt te hebben als succesvolle internationale internetondernemer, het roer om te gooien en zijn droom te verwezenlijken. Hij werd kunstenaar of zoals hij zelf zegt, een early-stage-autonomous-artist. Mede door de verkoop van zijn Ferrari 308 financiert hij namelijk zelf zijn projecten en maakt hij vooral theatrale objecten en installaties.

“I enjoy the big gesture, but try to evoke a stillness in it. My works are inclusive, but not superficial. The arousal of curiosity is a common thread in all my work, it invites contact.”

Dit is zeker ook het geval bij Bram’s eerste grote werk, 2000 appende glow in the dark kabouters. Dit kunstwerk is een protest met een knipoog tegen de beeldschermcultuur. De kabouter beeldt de individualisering en de groeiende apathie van mensen door de mobiele telefoon uit. “Er wordt steeds minder echt contact gemaakt.”

Het heeft Bram en zijn operationele team meer dan 1000 emails en 6 maanden gekost om de kabouters in productie te krijgen en dan heeft hij het nog niet eens over de gesprekken met de douane die ervan overtuigd moesten worden dat dit echt om kunst ging en geen verkapte poging om iets anders wits te vervoeren.

Inmiddels zijn de kabouters hier in Nederland, waren ze te zien in verschillende exposities en plaatst Bram de kabouters nu in kleine legertjes in kantoren om er zo toe bij te dragen dat men er stilletjes en vriendelijke wijze aan herinnerd wordt contact te maken met elkaar.

Sorry you were saying?
De kabouters beelden namelijk uit dat we er wel zijn, maar ook weer niet, want hebben we tegenwoordig niet meer aandacht voor onze telefoon dan voor elkaar? “Sorry you were saying?”, is dan ook de naam van dit kunstwerk.

Wil jij Bram Ellens ook een leger kabouters op je kantoor laten plaatsen? Stuur ons dan een appje ;)

Business Art Service - Bram Ellens - Sorry you were saying.jpg
 
Business Art Service - Bram Ellens - Sorry you were saying 2.jpeg
 
Business Art Service - Bram Ellens - Sorry you were saying 3.jpg
Annemieke Hoogendoorn