De effecten van kunst

Kunst als sluitpost? Zonde. Sterker nog, kunst verdient zichzelf terug. Kunst zorgt namelijk voor een positieve impact op de werkvloer.

 
Business Art Service - tube-honey-on-pine4.png

Onderzoek heeft aangetoond dat kunst de productiviteit verhoogt, ziekteverzuim omlaag brengt en recruitment makkelijker maakt. Van stress naar vitaliteit? Van burn-out naar bevlogenheid? Van lage arbeidsproductiviteit naar een efficiënte organisatie? Lees hoe kunst zichzelf terugverdient.


Kunst zet mensen in beweging

Een verfrissend inzicht, een nieuw idee: kunst inspireert. En geïnspireerde medewerkers, zijn de meest gemotiveerde medewerkers. Dankzij deze productiviteitsboost krijg je meer gedaan met minder personeel.

Snoep gezond, kijk naar kunst

Kijken naar een kunstwerk wekt dezelfde blije gevoelens op als wanneer we verliefd zijn. Stress verdwijnt en we ontspannen. Kunst op kantoor verlaagt de kans op een burn-out dan ook met 10%.

Business-Art-Service---Blush-1x1-50p.png

Het effect van schoonheid

De effecten van kunst zijn bekend, maar soms hang je een schilderij aan de muur enkel omdat dit mooi is. Een kantoor is het visitekaartje van de organisatie, en een mooi kantoor geeft een goede eerste indruk.

Kunst verhoogt de motivatie

Een gemotiveerde medewerker is 31% productiever, 3x creatiever en levert 37% meer op voor het bedrijf. Daarnaast voelen gemotiveerde medewerkers zich vitaler, gelukkiger en zijn zij gemiddeld langer verbonden aan hetzelfde bedrijf.

Business-Art-Service---Cloud-1x1-20p.png

Aantrekkelijk door kunst

Is jouw bedrijf sociaal betrokken? Of vind jij innovatie belangrijk? Met kunst toon jij jouw kernwaarden aan medewerkers én aan klanten. Een positief, sterk bedrijfsimago trekt succes aan, zowel in de vorm van klanten als personeel.

Business Art Service - maak vrijblijvend kennis (8).jpg

Wat kunst voor jou kan betekenen?

Eén van onze adviseurs laat het je graag zien in een gratis kennismakingsgesprek. Hierin krijg je een goed beeld van de waarde van kunst voor jouw organisatie (en die berekenen we ook graag voor je).

sexyArtboard 5 copy 10@2x.png