Collectiebeheer

Het beheren van een eigen kunstcollectie kost veel tijd door de kleine en grote projecten die zich regelmatig aandienen. En daar komt veel bij kijken. Collectie-inventarisatie, kunstwisselingen, ontzameltrajecten en andere projecten: wij adviseren en begeleiden je bij alle aspecten.

 
Collectiebeheer.jpg
inventarisatie.png

Inventarisatie

Hoeveel werken heb jij in bezit, en hoe vormt deze collectie een geheel? Een up-to-date kunstbestand is de basis voor goed collectiebeheer. Inventariseren is een mooie gelegenheid om de collectie onder de loep te nemen. Elk kunstwerk krijgt op locatie een barcode en een beschrijving: van de kunstenaar tot het formaat en de waarde. Zo heb je een duidelijk overzicht van de collectie en wordt het inzichtelijk wat je er mee kan.

 
inrichting-expositie.png

Inrichting & expositie

Wanneer je doelen ten aanzien van het inrichtingsplan helder zijn, kan de inrichting starten. Hulp nodig? Onze ervaren Art Handlers zijn verantwoordelijk voor de volledige inrichting bij jou op kantoor. Zij zorgen dat elk kunstwerk een passend plekje krijgt. Zo komt jouw eigen kunstcollectie tot zijn recht en verreikt de collectie je werkomgeving. Over de juiste ophangsystemen hoef jij je dus geen zorgen te maken.

Vervolgens ben je apetrots op je eigen collectie: niets is mooier. Al eens nagedacht om een eigen collectie tijdelijk extern ter beschikking te stellen bij een museum? Soms komen de werken ergens anders beter tot zijn recht. Of het organiseren van een interne tijdelijke expositie? Een mooie oplossing. Maar kunstwerken in bruikleen hebben een overeenkomst nodig. Wil je dat wij dit project verzorgen? Natuurlijk, doen we. Het resultaat? Tevredenheid, bij zowel de bruikleennemer als de bruikleengever.

 
taxatie-veiling.png

Taxatie & veiling

Wil jij alles weten over de vervangingswaarde voor de verzekering? Of ben je gewoon benieuwd naar de verkoopmogelijkheden: wat brengt het op als je nu een kunstwerk veilt? Veel organisaties weten niet wat de kunstwerken in de collectie exact waard zijn. En dat is zonde. Gelukkig zijn onze experts gespecialiseerd in het taxeren van kunst. Veilen op de kunstveiling, een besloten veiling onder werknemers of kunst doneren: wij ontzorgen je graag.

 
onderhoud-beheer.png

Onderhoud & beheer

Restauratie, reparatie en schoonmaken: zaken waar jij je liever niet mee bezig houdt. Geen nood. Wij zien snel wat de staat van de kunst is en of er onderhoud nodig is. Ons team van experts zorgt er voor dat de kunstwerken weer als vanouds wordt. Na het bepalen van de schade en het restauratie-advies gaat de restaurateur aan de slag. Bij jou op locatie of bij ons in het depot.

 
transport.png

Transport

Je kunstcollectie van a naar b vervoeren? Dat is een zorgvuldig proces. Is de verzekeringswaarde van de eigen kunstcollectie bekend? Dan is transport en verzekering bij onze full-service oplossing inbegrepen. Ons wagenpark is speciaal ontworpen voor het vervoeren van kunst. Zo ben je er van verzekerd dat de aangekochte kunst netjes op locatie komt. Behoefte aan extra depot ruimte? Wij nemen je kunstcollectie in opslag. Net zo lang totdat jij er weer ruimte voor hebt.

 
BAS_Bilfinger-Set16.jpg

Experts in je collectie

Het beheren van een eigen kunstcollectie kost veel tijd door de kleine en grote projecten die zich regelmatig aandienen. Wij adviseren en begeleiden je bij alle aspecten.

Business-Art-Service---Pine-1x1-15p.png