Kunstwissel

Waarom en hoe werkt het? 

BAS_Grrr_Set12_03_CvdK.jpg
 

Wanneer je kunst huurt bij Business Art Service is de jaarlijkse kunstwissel één van de hoogtepunten. Mensen veranderen en dat geldt ook voor hun smaak. Het voordeel van kunst huren in plaats van kopen: je zit nergens definitief aan vast. Meer beelden en minder schilderijen of een compleet andere stijl; wij zetten ons in om jouw kunstcollectie jaarlijks kosteloos met jouw wensen mee te laten veranderen.

Maar hoe verloopt een kunstwissel nou van begin tot eind? En wanneer je toch verknocht bent geraakt aan dat ene kunstwerk in de hal waar je elke dag drie keer langsloopt, moet je deze dan verplicht elk jaar wisselen? Hieronder lichten we in enkele simpele stappen toe wat je van een kunstwissel kan verwachten.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white.png

Stap 1

Business Art Service - Kunstwissel.jpg

Pre-wissel met Art Consultant: telefonisch of op locatie

Voorafgaand aan de kunstwissel neemt de art consultant, jouw vaste contactpersoon bij Business Art Service, contact met je op voor de ‘’pre-wissel.’’ Tijdens een pre-wissel worden de wensen voor de kunstwissel besproken: telefonisch of bij jou op locatie. Welke werken wil de organisatie wisselen, welke voorkeuren voor stijl, kleurgebruik en thema’s heeft je organisatie hierbij en wat is het beschikbare budget? Ons doel is om kunst uit te kiezen die het best het door jullie gewenste effect oplevert. Steeds weer opnieuw.

Tip: loop tijdens een pre-wissel eens met de art consultant door het pand en bespreek de specifieke wensen per locatie (entree, kantoren, afdelingen). Op basis van de voorkeuren maakt de art consultant samen met het collectiebeheer van Business Art Service een voorselectie van nieuwe kunstwerken.


Stap 2

Business Art Service - Kunstwissel.jpg

Kunstwissel door Art Handler

Na de pre-wissel maakt onze afdeling planning een afspraak om de kunst te wisselen. De kunstwissel wordt gedaan door een ervaren art handler: hij helpt met advies en hangt de gekozen kunstwerken op. Op de dag van de kunstwissel neemt de art handler de vooraf gemaakte selectie nieuwe kunstwerken mee naar jouw kantoor. Deze selectie bevat ongeveer twee keer zoveel werken als er bij jou op kantoor hangen; zo is er genoeg keuze.

De hele organisatie betrekken bij uitzoeken van de juiste werken? Leuk! Nadat jullie de gewenste kunstwerken uitkiezen, plaatst en inventariseert de art handler de nieuwe collectie. Tot slot maken wij een duidelijk overzicht van de nieuwe werken die in het pand hangen.

Business-Art-Service---Blush-1x1-50p.png
 

Nieuwe beelden stimuleren het creatief denkvermogen en het krijgen van nieuwe inzichten. Een kunstwissel biedt je dus niet alleen andere werken aan de muur, maar voorziet je ook keer op keer van een nieuw perspectief. Wij helpen je hierin van begin tot eind en maken het tot onze missie om je op een optimale kunstbeleving te geven.


Het plaatsen en verplaatsen van de kunst

Kunstwerken zijn waardevolle en kwetsbare objecten, waar we op een gepaste wijze mee om gaan. De kunst tussentijds zelf verplaatsen of weghalen is daarom niet toegestaan. Dit heeft ook een financiële reden: schade die ontstaat door kunstwerken eigenhandig te verplaatsen, wordt niet gedekt. Een risico dat we je graag besparen. Een kunstwissel is dus een belangrijk moment, niet alleen om nieuwe kunst op te hangen maar ook om reeds aanwezige kunst een nieuwe plaats te geven.

Hoe vaak moet of mag je wisselen?

Een kunstwissel vindt normaliter één keer per jaar plaats. We willen je echter graag de ruimte geven om hiervan af te wijken en zelf te bepalen hoe váák en hoe véél kunstwerken je wil wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld (tegen wat extra tarief) vaker wisselen; bijvoorbeeld elk kwartaal of elk half jaar. Wanneer je liever niet elk jaar wisselt – of alleen bepaalde kunstwerken wil laten hangen - is dat ook mogelijk. Dat ene geliefde kunstwerk in de hal kan dus gewoon langer dan een jaar blijven hangen.

 
Business Art Service - tube-cloud-on-white2.png